Endelig satt den for Matilde

Mathilde fikk endelig kjenne seiersfølelsen etter 17 forsøk i Frankrike. Foto: Privat

I to år har Matilde Herleiksplass ventet på seieren i montesportens hjemland. Søndag satt den endelig.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Løpet gikk på banen Gabarret over 2575 meter. Førstepremien var på 80.000 norske kroner. Men 20-åringen var langt fra sikker på at hun hadde vunnet.

- Jeg tapte mye fra start da hesten min ikke var så rask ut, så jeg fikk ri det jeg kunne og smyge meg fram. Jeg visste hesten min trengte ryggløp. I siste sving hadde jeg bra fart og fant plass i førstesporet og klarte det akkurat på målstreken. Men jeg visste ikke om jeg vant eller ble nummer to før jeg kom inn til 'balansen' som de sier her. De sju første skal inn i balansen etter løpet og kontrolleres. Da de ropte opp vinneren og hørte at det var meg, ble jeg litt sjokkert over at jeg faktisk klarte det. Men, jeg hadde vunnet mitt første løp i Frankrike, helt utrolig, smiler hun.

Lang vei
Det er en svært erfaren ungjente trav365.no snakker med. Til tross for sin unge alder har hun opplevd mer enn de fleste.

- Jeg begynte med ponnitrav når jeg var rundt åtte år og avsluttet som 18-åring. Jeg hadde ikke mindre enn fem ponnier tilsammen. Lisensen på storhest tok jeg 16 år gammel. På vidregående gikk jeg på Wången travskole i Sverige i 3 år og utviklet meg en del der. Da fikk jeg og sjansen til å reise rundt til ulike trenere på praksis. Jeg var blant annet hos Frode Hamre, Lars O. Romtveit, Jan Roar Mjølnerød, Trond Andersen, Stefan hultman og Åke Svanstedt i Florida. Det var lærerikt. Etter Wången flyttet jeg til Frankrike for å satse mer på monte og oppleve sporten her. Det har gått to år i Frankrike nå. Først var jeg halvannet år på Grosbois. Der jeg jobbet jeg for Vincent Lacroix og Jarmo Niskanen. Nå jobber jeg halvt hos Nils Pacha og Halvt hos Karl Champenois og holder til ved Chemillé, det ligger mellom Angers og Cholet, forteller hun.

Travet har hun fått inn med morsmelken.

- Mine foreldre holder på med travhester, mamma, Nadja Jensen er travtrener og pappa, Rune Herleiksplass, er hovslageren og hjelper til med å trene hestene også. Så ja, jeg er oppvokst i travet, ler hun.

Denne franske løsningen for å kjøle hestebena var ikke dum. Foto: Privat

Slipper brodder
Lenge var drømmen en tur til USA, men nå lever Matilde det franske eventyret og en tur til USA er lagt litt på is. Hun vil heller satse på å få ri og kjøre mer i vinlandet, i håp om å utvikle seg mer.

- Hva er det beste med å jobbe i Frankrike?
Man slipper snø og brodder. Også har de en lang og varm sommer, kommer det med en gang.

- Hva er din største opptur eller opplevelse så langt?
- Det å virkelig oppleve drømmen man har hatt i flere år, nemlig å få ri løp i Frankrike. Også da å klare å vinne løp etter å ha startet 17 ganger, mener hun.

- Når du ikke driver med trav, hva brukes da tiden på?
- Være med venner og kjæresten min. Og spise god mat. Vi finner alltids på noen aktiviteter, og nyter den lange sommeren, ler hun.

- Har du noen forbilder?
- Ørjan Kihlstrøm, er svaret.

- Hvis du skulle trekke frem en som har betydd mye for deg innen travet, hvem og hvorfor?
- Det må være mine foreldre. De har lært meg alt fra A til Å. Uten dem hadde jeg ikke vært her idag og ikke minst sjansene de har gitt meg både i løpsbanen og utenfor, avslutter 20-åringen.

I Frankrike seles hestene ofte opp i boksene.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Myhreng Jerker knuste alle

Tekno Odin kan ha slått opp skaden:

Myhreng Jerker knuste alle

Jeg er stolt nå, sa Olav Mikkelborg etter at hans Myhreng Jerker knuste resten av eliten på Færjestad. Tekno Odin kan ha slått opp skaden sin.

Dette er grafen som skremmer

Avl:

Dette er grafen som skremmer

Avlsplanen for kaldblods skal revideres. I dag ble innholdet sluppet under høstkonferansen på Sørlandet.

- Har frosset lønningene på Sørlandet

- Har frosset lønningene på Sørlandet

Den økonomiske situasjonen ved Sørlandets er slik at det ikke blir lønnsøkning på de ansatte i 2018.

De kalde fakta

De kalde fakta

Dette er listen over starthester i Norge registrert etter bane. Det er ingen lystig lesning. Antallet starthester stuper.

Klart for travreklame i høyfjellet

Klart for travreklame i høyfjellet

Søndag inviterer Hallingdal Tråvlag til Hestens dag og en innføring i travsporten på Geilo.

- Breddepremiering viktigere enn førstepremien

- Breddepremiering viktigere enn førstepremien

Sportssjef June Reyes i Totonor mener breddepremiering er viktig for å få hester til start. I Harstad satser de på transporttilskudd for å lokke starthester over lange avstander.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...