- En fryktelig opplevelse

Gaut Bjønnum med Bjønnum Baus hjemme på gården torsdag.

Gaut Bjønnum forstår ikke at hans veterinær behandlet Bjønnum Baus med et preparat det advares mot, og uten å informere ham.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Det er på det rene at hesten ble behandlet med triamcinolonacetonid i muskelaturen, som behandling for en luftveislidelse. Det er advart på det sterkeste mot denne bruken av kortisonpreparatet.

Behandlende veterinær førte aldri opp behandlingen i helsekortet. Han skal heller ikke ha informerte eieren om at han hadde satt sprøyten.

- Det er vondt, vanskelig og uvirkelig dette. Jeg har drevet med dyr i over 50 år og vant til å holde meg til karenstider. Da spesielt behandling av kuer opp mot levering av melk og slakt. Hele tiden har jeg stolt på veterinærene. Det gjorde jeg denne gangen også. Jeg kan bare ikke forstå hvorfor veterinæren ga hesten dette preparatet uten å si noe til meg eller skrive det i helsekortet, sier Gaut Bjønnum til trav365.no.

Kortison i kroppen
Nå er hans hest tatt i doping, med kortison i kroppen etter en start på Klosterskogen i september.

- Veterinæren har ringt og beklaget det hele. Han har også tatt på seg skylden overfor meg og dopingjegerne fra DNT. Men noen forklaring på dette har jeg ikke fått. Egentlig synes jeg bare synd på ham, men det er jo meg det går utover, sukker Bjønnum.

Han medgir at han ikke har noen kunnskap om karenstider eller medikamenter. Han stoler på veterinæren.

- Jeg forholder meg til det jeg blir fortalt og karenstiden jeg får oppgitt. Hva mer kan jeg gjøre, spør han.

Luftveisproblem
Bjønnum forteller at hesten hans har slitt med luftveisproblemer.

- 24. juli var veterinæren her igjen på grunn av dette. Jeg fikk pasta og medisiner til hesten, og dette ble ført i helsekortet. Med en karenstid på 14 dager. At han ga noe mer og ikke førte det opp, slo ned som en bombe hos meg da DNT tok kontakt, forteller han.

- Vil du forfølge veterinæren etter dette?

- For å være ærlig har jeg ikke hatt tid til å tenke på dette. Det siste døgnet har vært uvirkelig og vanskelig, så det får vi eventuelt komme tilbake til når vi ser hvordan denne saken ender. For meg er det viktigste å få frem at jeg ikke doper hestene mine og jeg ville aldri startet før oppgitt karenstid, fastholder han.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Målet er å holde premiene i 2019

Budsjett:

Målet er å holde premiene i 2019

Mandag kveld gjennomførte Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap budsjettmøte. Her er noen av detaljene.

Grasrota klare for avlsendringer

Grasrota klare for avlsendringer

Tilbakemeldingene fra grasrota etter fire av seks høstkonferanser er klare: Det må tas grep for å stoppe innavlsutviklingen på kaldblodshesten.

Mannen i gult er tilbake

Mannen i gult er tilbake

En av landets mest populære travpersonligheter, Magnus Helland (73) tar på seg drakta igjen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...