- Breddepremiering viktigere enn førstepremien

Harstad tilbyr stabil isbane vinterhalvåret. Foto: Harstad travpark

Sportssjef June Reyes i Totonor mener breddepremiering er viktig for å få hester til start. I Harstad satser de på transporttilskudd for å lokke starthester over lange avstander.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Trav365.no har den siste uken satt søkelyset på utfordringene rundt starthester og fyldige felter denne høsten og vinteren. I dag er turen kommet til Totonor og Harstad.

HER kan du lese hva Sørlandet gjør

Her lokker man med landets eneste isbane i vinterhalvåret. De frykter vær og føreforhold mer enn noe annet.

- Harstad Travpark er eneste bane som islegges for vinteren, noe som gir mer stabile forhold gjennom den hardeste tiden. Foregående vinter var det isbane fra siste løpsdag i november til ut mars. Tradisjonelt sett er det få hester som settes i vintertrening her oppe men vær og føreforhold kan derimot påvirke antall starthester gjennom vinteren. Nord-Norge er en langstrakt landsdel og mange av de aktive har lang kjørevei for å komme til løpsdagene våre. Hvor ofte og hvor mange av våre finske venner som tar turen hit påvirker også antallet hester i løp. Terminlisten vår har blitt noe mer tilpasset årstiden i forhold til antall hester i løp gjeldende årstid, sier Reyes.

HER kan du lese forslaget fra Leangen

- Har dere gjort noe aktivt for å bøte på forventet utvikling i form av premiering, og slikt?
- Breddepremiering er viktigere enn høye 1.premier. Transporttilskuddet er derimot et virkemiddel vi ønsker å fortsette med.

- Hvor avgjørende er løpsutskrivningen?
- At flest mulig har mulighet og finner motivasjon til å kunne starte hestene sine hver løpsdag er selvsagt viktig for en isolert bane som oss. Variasjon i enkeltproposisjoner samt ulike delingsløpsvarianter vil i sum kunne gi hesteeierne dette. Det å skape gode og jevne spilleløp med de hestene vi har i hvert felt er selvsagt også viktig.

- Har du et forslag til noe som bør prøves?
- Her vil jeg trekke frem Travlagshesten, gjerne som idé/inspirasjon til andre også. Travlagshesten kom i gang etter idé fra Ofoten Travlag. Oppstart for den nå avsluttede konkurransen var 01.05.2017 med varighet et år. Skjetnejerva, trener Alf-Einar Jørgensen, ble første vinner av travlagshesten. Travlagshesten brakte flere aktive løpshester til landsdelen og skapte godt engasjement i travlagene. 12 hester fra 7 travlag deltok i konkurransen, altså 12 nye starthester til landsdelen på kort tid. Poeng ble samlet gjennom deltakelse og plasseringer i totoløp i Nord-Norge. Travlagshesten ønskes videreført med konkurranseperiode gjennom 2019, sier hun.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

- Jeg tror den vinner

- Jeg tror den vinner

I Will Power har Ove Wassberg en spennende treåring. Han tror den vinner på Forus i kveld.

Rikstoto anker momsdommen

Rikstoto anker momsdommen

Styret i Norsk Rikstoto har vedtatt å anke dommen i momssaken rundt Rikstoto direkte.

Spennende hester igang etter skade

Spennende hester igang etter skade

To spennende hester gikk mandag sitt første hurtigjobb etter skadepause.

Målet er å holde premiene i 2019

Budsjett:

Målet er å holde premiene i 2019

Mandag kveld gjennomførte Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap budsjettmøte. Her er noen av detaljene.

Grasrota klare for avlsendringer

Grasrota klare for avlsendringer

Tilbakemeldingene fra grasrota etter fire av seks høstkonferanser er klare: Det må tas grep for å stoppe innavlsutviklingen på kaldblodshesten.

Mannen i gult er tilbake

Mannen i gult er tilbake

En av landets mest populære travpersonligheter, Magnus Helland (73) tar på seg drakta igjen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...