Brannvesenet arbeidet på branntomta fredag. Foto: Mona Kleveland

Bare ruinene er tilbake

Hele fredagen pågikk etterslokning etter den voldsomme brannen på Spongdal utenfor Trondheim, som kostet 11 hester livet torsdag.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2018 kl 18:12

Kun ruinene av den en gang så store låven ligger tilbake. Brannmannskapene arbeidet på stedet hele fredagen for å etterslokke. Så langt kan man ikke si noe om brannårsaken.

Kun ruinene av bygget er tilbake. Foto: Mona Kleveland

11 shetlandsponnier omkom i brannen. I nabobygget sto tre travhester og flere ridehester. Disse ble ikke skadet i brannen, og en veterinærundersøkelse fredag avdekket ingen synlige skader.

- Etterforskere har vært på gården i hele dag. Brannen ulmer enda og brannvesenet har vært her flere runder for å slukke. Hestene ligger forkullet i ruinene enda. De skal fjernes så snart ulmebrannen og tempraturen går ned, forteller Mona Kleveland, som har tre travhester på gården.

Ustabilt nett

Hun sier det spekuleres i om feil på strømnettet kan være årsak til brannen.

- Strømmen gikk i store deler av Trondheim i går kveld. Først delvis med svake og blinkende lyskilder, deretter ble det mørkt i flere bydeler. Det var en hovedledning som var brutt. De tenker det kan være spenningsforstyrrelser i det elektriske anlegget når strømmen kom tilbake. Strømnettet på stallen var nylig sjekket opp og godkjent. Det var koblet opp nettbasert brannvarslingsystem i bygget, men det kan ha blitt ustabilt på grunn av strømstansen. Men alt dette er foreløpig spekulasjoner, understreker hun.

Hovedhuset på gården ble reddet fra flammene. Foto: Mona Kleveland

Topp

Kleveland forteller at det var topphester som døde i brannen.

- En av ponniene fikk den høyeste utstillingsutmerkelsen det går å få i Norge. Dette var flotte og godt ivaretatte hester. Det er bare så tragisk, sier hun oppgitt.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Tar hele landet med storm

Tar hele landet med storm

Eks-trener og nå tv-spesialist Stefan Hultmann og Svensk travsports generalsekretær Johan Lindberg tar nå Sverige med storm.

Måtte dele ponniløp

Måtte dele ponniløp

Det var så mange meldte til søndagens ponniløp på Sørlandet, at det ble to sesongfinaler til slutt. Det er gledelig signaler for rekrutteringen.

Søsken-fest i løpsbanen

Søsken-fest i løpsbanen

På tre starter har de tre søsknene S.M.K. Spirit, Smashing og Silvousplait tatt to første og en annen på tre dager.

Derby-vinneren ute av dansen

Derby-vinneren ute av dansen

Ytterligere to hester kommer ikke til start i dagens V75.

Populært om sykdommer

Populært om sykdommer

Veterinær Bjørg Siri Svendsens foredrag om mage- og tarmsykdommer ble godt mottatt på Sørlandet fredag kveld.

Rømt hest påkjørt av bil

Rømt hest påkjørt av bil

Hesten Lille Odin, som kastet av sin rytter og forsvant utenfor Arendal fredag, ble ved 19.30-tiden påkjørt av en bil.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...