Rekordinnmelding til Veikle Balders Landsfinale

Altagas e Myr Faksen er en av hestene som er meldt på Veikle Balders Landsfinale. Hesten kvalifiserte seg via utstillingen i Harstad sist helg. Eier er Hugo Næss fra Sortland.

Hele 52 kaldblods toåringer er meldt til Veikle Balders Landsfinale, fordelt på 26 hopper og 26 hingster.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2018 kl 09:39

Det var også rekordmange hester kvalifisert, hele 73 stykker, hvorav 40 hingster og 33 hopper.

De to siste årene har det vært meldt 42 hester til landsfinalen og i fjor hadde 59 kvalifisert seg. Det er hester fra omtrent hele landet som har meldt til Veikle Balders Landsfinale, og det er som tidligere år en jevn fordeling mellom kjønnene.

Landsfinalen er en uoffisiell finaleutstilling for toårige kaldblodshester. Den arrangeres på Biri Travbane samtidig med V75 kjøring og kåringen av avlshingster på Biri Travbane 12.-13. oktober.

I år blir dette en kaldblodets festhelg med Veikle Balders Landsfinale for 2-åringer, kåring av kaldblodshingster, kaldblodsbankett på fredagskvelden og en V75 kjøring med bare kaldblodsløp på lørdagen!

Mekanikk foran fart
Landsfinalen består av en eksteriørbedømmelse og en travprøve over 1000 meter, med tidtaking siste 500 meter.

I travprøven er det ikke farten som er det viktigste, men hestens travmekanikk. At hesten har et rent, veivinnende og rytmisk trav blir vektlagt. Utstillingskomiteen i Veikle Balder poengterer at det er viktig at travprøven ikke blir fartsfest, men en mulighet for å vise fram hesten sin i flott trav. De seks beste i hver klasse (hopper og hingster) går videre til en semifinale som avholdes på lørdagen.

Fra semifinalen går tre hester videre i hver klasse og disse blir stilt i kvalitet I-III. De hestene som kan delta må inneværende år ha kvalifisert seg på offisielle utstillinger arrangert av Norsk Hestesenter.

I år var det altså 73 toåringer som klarte følgende krav: 2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet ved offisiell utstilling. 2-års hingster med tildelt sløyfe ved offisiell utstilling.

Mer premier
Premienivået i Veikle Balders Landsfinalen kunne i fjor både økes og breddes takket være den støtten Veikle Balder fikk fra hingsteiere/holdere og loddkjøpere ved Landsfinalelotteriet i 2016.

Det tas ut 6 hingster og 6 hopper til semifinale. Alle disse får pengepremier. Videre får alle hester Veikle Balders Rosett, deltagerbevis og en deltagerpremie. De tre beste i hver klasse får også et hedersdiplom både til eier og oppdretter. Klassevinnerne får gavepremier fra Norsk Hestesenter – Alm Svarten skulptur i tre. Dagens Unghest tildeles DNT`s sølvpokal. Veikle Balders Landsfinales beste mønstrer får en mønstringspremie fra Trav og Galoppnytt.

Siste nytt i Avl Vis flere

Grasrota klare for avlsendringer

Grasrota klare for avlsendringer

Tilbakemeldingene fra grasrota etter fire av seks høstkonferanser er klare: Det må tas grep for å stoppe innavlsutviklingen på kaldblodshesten.

Fra stor opptur til tøff nedtur

Fra stor opptur til tøff nedtur

- Trons Torila på skadelisten

For en måned siden var Trons Torila den vakreste hesten på Dyrsku'n, og fikk mye oppmerksomhet. Nå blir det en stund til den åtte år gamle hoppa er ute i løpsbanen på ny.

Vår ferskeste millionær

Vår ferskeste millionær

Femåringen nådde milepælen etter en svett innsats i Det Norske Travselskaps femårsløp lørdag.

Ute med gaffelbåndsskade

Ute med gaffelbåndsskade

Styrkefenomenet Søndre Jerkeld fikk lørdag sitt kåringsbrev. Han er for tiden under rekonvalesens for en gaffelbåndskade.

Nybliven kåringshingst til Hamre

Nybliven kåringshingst til Hamre

Allerede før den hadde fått kåringsbrevet, var etterspørselen stor fra hoppeeierne på Brenne Banker. Nå reiser den til Stall Frode Hamre.

De nye avlshingstene

De nye avlshingstene

Åtte nye kaldblodshingster ble kåret på Biri lørdag, i tillegg til at Myr faksen fikk fornyet kåring.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...