Nektet kåring på grunn av størrelsen

Art Kjarvald vinner Sørlandets treårscup i 2010. Det er en holdbar herremann som nå ikke fikk kåringsbrevet. Foto: hesteguiden.com

Art Kjarvald er ikke av de største, men med 2,2 millioner på bok og rekord på 1.20,4 er han en av de beste. Men ikke god nok for kåringsbrev.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 03.11.2018 kl 20:36

Lørdag vente dommerne tommelen ned for hingsten, på grunn av hans størrelse. Art Kjarvald har en mankehlyde på 1.45. Det har satt sinnene i kok.

Lørdag kveld pågår en underskriftskampanje for å gi hingsten det verdifulle kåringsbrevet. Flere travpersonligheter har også tonet flagg, og mener kåringen i kaldblodsavlen bør likne på varmblodsavlen. Men en "varedeklarasjon". Blant annet Ingbests nye trener Frasse Fransson.

Også eier Camilla Rôste er svært skuffet.

- För två år sedan när vi visade honom sa man att prestationerna ännu inte uppvägdes av att han inte når upp till rasstandarden, då kunde jag köpa det. Men nu har han tjänat ytterligare 600.000 kronor, vunnit V75 och tävlat i högsta klassen. Han tävlade även framgångsrikt som unghäst. Vi trodde verkligen att det skulle räcka nu med nästan 2,2 miljoner på kontot. I avelsplanen står det att de ej bör understiga 148cm. Bör, skriver hun i et svar på trav365.no sine spørsmål.

For å få det korrekt gjengitt, har vi valgt å ikke oversette svarene.

- Han gick igenom veterinärbesiktning utan anmärkningar. Veterinärerna var mycket imponerad av fräschören, helt torra ben. Han har en stam som passar väldigt bra med många svenska ston, håller ned inavelsgraden med Elding först i tredje led och utan Järvsöfaks. Många har kontaktat oss som har stora ston och tycker det är svårt att hitta mindre hingstar med stam och resultat som tilltalar, forteller hun.

Röste forteller videre om mye støtte etter at de satte i gang en underskriftskampanje.

- Många som kontaktat oss efteråt. Jag har inte helt koll på hur man gör, men vet att det finns möjlighet att överklaga och det kommer vi att göra. Jag startade på begäran en namninsamling på nätet och har fått en enorm respons, vår tanke är att man ska kunna använda den som en bilaga till överklagan, forteller hun.

Siste nytt i Avl Vis flere

Solgt for over 300.000

Solgt for over 300.000

Spangberg avlsstasjon kjøpte Wik Stjernen, som har stått hos dem de siste årene. Prisen ble betydelig.

Tidenes dyreste er klar

Tidenes dyreste er klar

Te Amo Corazon kostet 950.000 kroner på klasseløpsauksjonen i fjor. Nå kommer den i mønstringsløp.

Ga bort en av Norges beste avlshingster

Ga bort en av Norges beste avlshingster

Eierne Harald Wennesland og Øystein Tjomsland ville hedre sin superhingst Lome Kongen med en god alderdom.

Wik Stjernen for salg

Wik Stjernen for salg

Avlshingsten Wik Stjernen (11), med storløp som Derby, Alm Rau Jos æresløp, 3-årsstjernen og Klosterskogens oppdrettningsløp på samvittigheten, er lagt ut for salg.

Ser på oppdretterpremiene

Ser på oppdretterpremiene

Styret i Det Norske Travselskap har bedt administrasjonen utarbeide et forslag til en ny oppdretterpremie-modell.

Tar startavgiften til avlsfond

Tar startavgiften til avlsfond

Startavgiften var øremerket banene til vedlikehold og fasiliteter. Nå inndrar DNT pengene til et eget avlsfond.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...