Her er neste års stjerner

Noen av Tjomsland-stallens 12 toåringer i banen.

Fartsleken med de kalde toåringene avsluttes langt ned på 1.30-tallet. Vi er med på Øystein Tjomslands suksessfabrikk. Se videoen!

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2018 kl 07:36

I tet sitter sjefen sjøl med stortalentet Brenne Berna. Den flotte hoppen gjør det svært enkelt. Går alt etter planen er dette en av neste års stjerner.

- Man vet jo aldri, men den gjør det lett. Den har bra teknikk og er langt fremme, Jeg har 12 toåringer, som alle er spennende og finstammede hester. Det ser bra ut, sier Tjomsland.

Årets suksess ser ikke ut til å ha gått til hode på ham. Like avslappet, like fokusert og like sulten på mer suksess.

Se Tjomslands toåringer i aksjon. Vi presiserer at de traver godt under 1.40, ikke 1.30 som det står i videoen.

- Lettere med varmblods
Begynner man å snakke trening får kulepennen kjørt seg om man skal notere raskt nok.

- Det er lettere å trene varmblods. De er født med en annen fysikk. Veien til start er kortere. De må ha skallen og evnen til å presse seg, så er det enklere å få dem frem. Det er nå min mening, sier Tjomsland.

Han mener Sverige er eksempelet som bekrefter påstanden.

- Mange trenerne skyr jo kaldblods. De må trenes mer og jobbes mer med. De trener varmblodsene to-tre ganger i uka. De kalde må ut minst fire-fem. Det er et eget fag å trene kaldblods, sier han.

Folkene avgjør
Tjomsland gir seg ikke, og kaster inn en ny brannfakkel.

- Det er bredere grunnlag å plukke ut godt stammede kaldblods på også. På varmblods er det få virkelig godt stammede hester. Og de koster masse penger. Sammenlignet med kaldblods får du stammemessig like sterke hester for 100-150.000 kroner, som du må gi mange 100.000 for på blods, sier han.

Han mener videre det har mye å si hvor hestene havner i trening.

- Klar det betyr noe. Erfaring og kunnskap. Det er jo ikke tilfeldig at vi har så mange til start under klasseløpshelga, sier han.

Ballanse
- Du trener knallhardt?

- Vi trener hardt ja, men vi følger en ballanse og leser hestene. Er det utakt sjekkes de opp. Jeg mener det er uhyre viktig å behandle hestene med en gang det er noe. De må ikke gå med vondt, slik at de belaster feil. Da er det bedre å ta det med en gang, sier han.

Tjomsland benytter seg av akupunktur, kiropraktor og veterinær.

- Dessuten mener jeg hovslageren er ekstremt viktig. Hesten må ikke få slått innpå seg. De må ballanseres og hjelpes, forklarer han.

- Hva er det beste med kaldblods?

- Det er folkets hest i mine øyne. Mange utrolig dyktige amatører lykkes med dem. Kaldblods er mer folkesport, sier suksesstreneren.

- Men du ønsker det jo flere blodsere på stallen?

- Ja takk, noen toppstammede som vi kunne sette inn i vårt opplegg. Det ville blitt bra, se bare på Thankfull, gliser han.

Siste nytt i Avl Vis flere

Tre satser på Europa-Derby

Tre satser på Europa-Derby

Vainqueur R.P., Gilbert B.R. og Zelov er alle meldt til kvalifisering i Europa-derby.

Dette er grafen som skremmer

Avl:

Dette er grafen som skremmer

Avlsplanen for kaldblods skal revideres. I dag ble innholdet sluppet under høstkonferansen på Sørlandet.

27 hopper på snaue to timer

27 hopper på snaue to timer

Da nyheten om at Ingbest skal til Sverige sprakk, sto ikke telefonen stille hos Frasse Fransson.

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Per Otto Aagre har spesialisert seg på innkjøring og grunntrening av unghester. Nå får han en spennende krabat på stallen.

Ingbest flytter til Sverige

Ingbest flytter til Sverige

Nok en avlshingst er på flyttefot, nå Ingbest, som blir svenske.

Vil ha livstidskvote på kaldblodshingstene

Vil ha livstidskvote på kaldblodshingstene

Seniorrådgiver Siri Furre og spesialrådgiver Tore Kvam ved Norsk hestesenter anbefaler travsporten å innføre et maksantall på hvor mange hopper en kaldblodshingst kan bedekke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...