Amatørens deilige seier

Det er strekk og svev i Stjerne Kos. Denne har ikke vunnet sitt siste løp.

Cay Normann Hovstad er en av travets trofaste amatører. Søndag kveld fikk han en deilig opptur med sin Stjerne Kos, en krabat som først fikk orden på livet sitt da ballene forsvant.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sammen med datteren Anette hadde han tatt turen fra Evje i Setesdalen til Jarlsberg, for å debutere med Stjerne Kos.

Det kunne ikke gått bedre. Tross en galopp i siste sving klarte Dag-Sveinung Dalen å lose fireåringen først i mål. Da var ikke et øye tørt, for det har vært en kamp å få Stjerne Kos til å forstå hva travet dreier seg om. Følelsen av da å lykkes bragte frem gledestårer alle i kretsen rundt hesten.

- Dette var deilig, sa Hovstad etter at han tok imot sin seirende debutant.

Mens han skritter ned, kan datteren Anette fortelle om historien bak hesten.

- Vi kjøpte Stjerne Kos som føll i november 2014 av Frode Hatlevik. Han var først og fremst tenkt som en lekekamerat til vår jevngamle hoppe, Lande Viktoria, som mista mora tidlig. Disse gikk i samme boks, lekte og herdet hverandre natt og dag. Etter hvert som Kos ble eldre og tøffere skilte vi de to, forteller Anette Hovstad.

Til Start
For å gi hestene de beste muligheter deltok det på Til Start-samlingene ved Sørlandets travpark, hvor Kos viste seg som en flott traver.

- Men det var store utfordringer på grunn av hans oppførsel. Han var hingstete og vill, også hjemme. Som hingst var små dagligdagse ting som utslipp og det å løsne ham på stallgangen, svært utfordrende. Av diverse grunner så vi oss til slutt nødt til å kastrere. Dette skjedde i vår og vi ser nå en helt annen hest. Stjerne Kos har det bedre med seg selv og det samme har vi, ler Anette mens pappa Cay skritter ned vinnerhesten.

Cay Normann Hovstad har lagt ned et voldsomt arbeid i denne krabaten. Søndag fikk han lønn for strevet.Ikke jukset
Hun forteller om en som ikke har jukset med treningen.

- Hele veien har hesten fått mye trening. 6 og 7 dager i uka for å klare å "stagge han". Men kun i skritt. Jeg er veldig imponert over pappas uendelige tålmodighet. Han har kjørt utallige turer uten at hesten har klart å skritte, bare stått og hoppa. Men han har ikke gitt opp. Mange ganger har hesten nesten ikke vært i bakken. Mange ville nok latt hesten løpe og få ut alt, men det er enda ikke kjørt én intervall med hesten. Denne hesten er en skikkelig arbeidshest. Pappa har jobba etter sin egen treningsfilosofi, selv om det har vært titalls av personer som har hatt meninger og innvendinger underveis, ler hun.

Men med troen på eget opplegg og tidligere erfaringer, satt seieren søndag.

- Det var veldig gøy at vi lykkes idag i debuten, men det er viktig å huske på at Kos er med for å lære og vi håper å få glede av han i mange år fremover, sier de lykkelige eierne.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Skade for seiersmaskinen

Skade for seiersmaskinen

Tredje siste vant han på 1.13,5 over 2100 meter på Färjestad. De to løpene etter var uten trykk. Nå er vallaken ute med seneskade.

Suksess med populær ungdomstur

Suksess med populær ungdomstur

Ungdomsgruppa ved Forus travbane er en bereist gjeng. Nå har de vært på gjenvisitt hos ungdommer på Romme i Sverige.

Global Adventure var rå

Global Adventure var rå

Toårige Global Adventure var rå i Svampen og tok hjem seieren på 500.000 kroner.

Jubel fra Solberg

Oaks:

Jubel fra Solberg

Hillary B.R. var utruet. Eldoda overrasket. Oaks-løpene fikk en storfavoritt og en strålende outsider som vinnere.

Milliongevinst etter 11 år

Milliongevinst etter 11 år

Siden 2007 har andelslaget til Lars Rønningen levert sine V76 og V75 bonger. Nå satt endelig milliongevinsten, takket være Finnskog Oda.

Vil vurdere monte-endringer

Vil vurdere monte-endringer

Nesten alle landets montejenter har skrevet under på et brev til travselskapet, der de ber om endringer i kravene for å få ri. Nå kan de bli hørt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...