Har ikke kontroll:

- 55 staller salmonella-stengt

Anne Marie Jahr, seksjonssjef, seksjon Dyrehelse i Mattilsynet. Foto: Mattilsynet

Mattilsynet erkjenner at de ikke har kontroll å salmonellasmitten. Nå er også sau og storfe smittet.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2018 kl 20:49

Dette bekrefter Anne Marie Jahr, seksjonssjef, seksjon Dyrehelse ved Mattilsynet, til trav365.no.

LES OGSÅ: ALT DU TRENGER Å VITE OM SALMONELLASMITTE

- Situasjonen er ikke under kontroll. Tallene på båndlagte staller endrer seg hele tiden. Men vi har hatt 55 båndlagte staller på det meste. Ni har fått negative svar i dag og vil bli frigitt fortløpende. Resten må avventet prøvesvarene vi venter på, forteller hun.

Jahr sier smitten har spredd seg til sau og storfe. Samtig roser hun travet.

- Det er besetninger å Østlandet der det er funnet smitte i storfe og sau. Det er alvorlig. Men travfolket er stort sett flinke. Vi ser at de isolerer dyrene som har vært til behandling ved veterinærhøyskolen, og det kan begrense smitten der, forklarer hun.

Venter svar
Men foreløpig er ikke restriksjonene på noen av travstallene opphevet. Håpet er at svar de kommende dagene kan føre til det.

- Vi har ikke fått svarene på prøvene derfra, forklarer hun.

De totalt 55 stallene som har vært båndlagte er alle typer hest. Noen har bare en hest, andre flere. Mattilsynet vil ikke gå ut med hvem de er.

- Nei, det mener vi ikke er riktig. Vi har informert dem det gjelder og de tar det seriøst. Alle de stallene vi snakker om er staller som har hatt hest innom eller oppstallet på Veterinærhøyskolen, sier hun.

Ikke funnet kilden
Smittekilden er fortsatt ikke funnet.

- Det er tatt prøver av for og masse annet, men så langt har vi ikke funnet noen smittekilde. Det kan ikke utelukkes at smitten er tatt med inn på Veterinærhøyskolen. Det er et stort arbeid dette, medgir seksjonssjefen.

Hun ber alle med hest være aktsomme og ta sine forhåndsregler.

- Dette er en sykdom som er vanskelig å se, fordi hestene ser friske ut selv om de er smittet. Folk bør være forsiktige med å ferdes mellom stallene, ha god hygiene og følge de råd som gis, sier hun.

Roser DNT
Jahr roser samtidig Det Norske Travselskap.

- Travsporten har tatt tak i dette og følger de råd som gis og tar dette alvorlig. Vi har et godt samarbeid med dem, sier hun.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Manet til sammarbeid

Manet til sammarbeid

Telemark, Vestfold og Buskerud har i helgen gjennomført sin høstkonferanse. Der manet DNT-leder Knut Weum til samhold og samarbeid.

Solgt til Finland

Solgt til Finland

En av Hamre-stallens mest kapable krabater er havnet i Finland. Der har det foreløpig ikke gått så bra.

- Lær av mitt uhell og skade

- Lær av mitt uhell og skade

Joggesko og andre sko uten beskyttelse bør ikke brukes i stallen. Det fikk Charlotte Dalen erfare den harde veien. Vi advarer mot sterke bilder i reportasjen.

Opplevde travfest på Mallorca

Opplevde travfest på Mallorca

Er man travinteressert finner man alltid en travbane. Det gjorde også Laila Therese Jensen Kjøniksen og Åse Haakaas. På Mallorca.

Kan få kald jubileumshest

Kan få kald jubileumshest

Før kveldens kjøring på Sørlandet står Frode Hamre med 1998 seire. Milepælen kan komme med en kaldblods.

Enkelte for topphestene

Enkelte for topphestene

Det ble kjørt Breeders Crown-kvalifiseringer i USA i natt, uten overraskelser.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...