Leserinnlegg:

Å bygge ned murer

Foto: Illustrasjonsfoto

Det er mange måter å bygge murer på. Det gjøres ikke bare med spade og mørtel. Murer bygges også ved bruk av ord.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Dette er ikke nok et innlegg hvor forfatteren gråter over kårene til travsportens viktigste arena, ponnitravet.

Dette er et forhåpentligvis et konstruktivt bidrag til å bygge ned noen murer, ikke til å legge ytterligere en murstein i høyden.

Til tross for at vi ikke er flere, DNTs medlemsmasse ligger på rundt regnet 12 - 13 000 personer, bidrar vi til murbygging ved å polarisere innenfor en allerede smal målgruppe. Der hvor samfunnet rundt oss ser på travsporten, ja gjerne hele hestesporten, som en ensartet gruppe mennesker, presterer vi selv å sette merkelapper på hverandre. Vi kaller èn person for «kaldblodsfanatiker» og legger en ny murstein i høyden. Vi kaller en gruppe mennesker for «ponnifolket» og fortsetter å bygge mot de høye tinder.

Disse merkelappene kan overføres til undertegnede; jeg er ponnipappa, hesteeier, oppdretter, spiller, jeg trener en hest i ny og ne og jobber administrativt innen sporten i det daglige. Men for personer jeg møter utenfor travsporten er jeg kun «han som er så gira på travet». Og det lever jeg godt med, for det er en treffende beskrivelse som passer de fleste som bruker noen minutter på å lese disse linjene.

Tidligere direktør for informasjon og samfunnskontakt i Norsk Rikstoto, Kjell Terje Ringdal, har uttrykt dette så presist. Vi må lette litt på lokket og gi samfunnet rundt oss en titt inn i «osteklokka». Begrepet spiller på travsporten som «Norges best organiserte og vellykkede hemmelighet».

Det betimelige spørsmålet er jo da selvfølgelig; hvor på innsiden av denne osteklokka finnes plassen for de nye som faktisk titter inn? Hvis ponniløpene på våre løpsdager konsekvent skal holdes utenfor tidsrammen hvor publikum er på plass på banene, hvilke rekrutteringsarenaer og lavterskeltilbud vil nysgjerrige besøkende oppdage? Hvordan skal rekrutteringskoden knekkes dersom de nye som kommer til konsekvent må lete med lykt og lupe for å få øye på et trygt sted å starte?

Riv ned denne muren da! La ponniløpene bli en naturlig, inkludert del av hvert eneste travstevne landet rundt. Hver eneste dag. Stemningen er sjelden mer fortettet på publikumsplass i Travparken enn når NM-løpene for ponnier kjøres rett før V75-1, og Ola Slåtsveen med sin iboende pastor forkynner for en nyfrelst skare førstegangsbesøkende.

Sørlandets Travpark ble tidligere i høst forespurt om vi ønsket å arrangere Nordisk Mesterskap for ponnier i 2019. Selvfølgelig vil vi det. Og selvfølgelig skal disse løpene inngå som en naturlig, integrert del av hele travstevnet denne dagen.

Så krever det kanskje litt ekstra planlegging og koordinering for å få dette til da. Men det er det da virkelig verdt også! Viktigheten av å vise frem travsporten som en familiesport mener jeg er viktigere enn mange tror.

Vi tåler litt murpuss på jakkeslaget så lenge vi sammen bidrar til å rive ned muren.

Richard Ekhaugen
Samfunns- og mediekontakt ved Sørlandets Travpark

Siste nytt i Meninger Vis flere

Å bygge ned murer

Leserinnlegg:

Å bygge ned murer

Det er mange måter å bygge murer på. Det gjøres ikke bare med spade og mørtel. Murer bygges også ved bruk av ord.

Hva skjer med travets fremtid

Leserinnlegg:

Hva skjer med travets fremtid

At ponnitravet er en av de viktigste formene vi har til rekruttering i travsporten er ingen stor nyhet. Hvis man ser på antall kusker idag som har begynt med ponnitrav er det ganske høyt.

Italienske superresultater

Debatt:

Italienske superresultater

Arazi Boko spant rundt Solvalla for sin trener og kusk Alessandro Gocciadoro.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...