Takket nei til 600.000 kroner

En flokk nordmenn besøker Maharajah hjemme på Menhammar Stutteri.

Penger er ikke alt. Da hoppederbyvinner Valla d'Estino fikk hingsteføll Maharajah sto flere vidåpne lommebøker klare. Avkommene etter den svenske superhingsten er brennhete.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Kretsen rundt hoppa valgte imidlertid å takke pent nei til et bud på 600.000 kroner på superhoppas førstefødte. Isteden solgte de en fjerdepart til Vinnerbongens Espen Edvardsen.

- Han hadde vært uheldig og mistet sin avlshoppe Angelina BR og føllet hennes. Siden det er en god venn, fikk han kjøpe seg inn for en grei penge i føllet. Vi hadde uansett ikke tenkt å selge den, sier Preben Haagensen, som er primus motor i Stall Tøffe Spørsmål.

Det er dem som eier Valla d'Estino og avkommet. Nå er hun drektig med fenomenet Villiam.

Valla d'Estinos føll etter Maharajah, med det velklingende navnet Vallarajah. Foto: Privat

- Vi fulgte jo med Maharajah i dens karriere og husker den som en voldsom tanks i løpene. Valla har en enorm teknikk og vil ville ikke avle mer fart, men styrke og holdbarhet. Da var valget enkelt, det ble Maharajah, sier Haagensen.

Fortapt
Bedre ble det ikke av at han og medeier Geir Omholt besøkte Menhammar stutteri og superhingsten høsten 2016. Da var de fortapt.

- Man kan si mye om Muscle Hill og amerikanerne, men når de koster 320.000 kroner og Maharajah 65.000 svenske kroner, er valget enkelt. Dessuten virker det som om avkommene til Maharajah er holdbare, de er tidligere og hans startprosent er enorm. Det var det vi så på, sier han.

Boom i Norge
Under de svenske Derby-kvalifiseringene leverte Maharajah flest finalister, med fem i tallet. Landmennene Raja Mirchi og Scarlet Night tre, mens franske Ready Cash fikk tre. Muscle Hill fikk en med.

Ser man på Maharajahs norske tall viser det en bedekningsboom de siste to årene.

2013: 3 fødte avkom med Moni Viking som best. Den har tjent 961.000 kroner.
2014: 0 avkom
2015: 4 avkom med Noble Superb som best. Den har tjent 165.000 kroner.
2016: 4 avkom
2017: 16 avkom
2018: Til nå 18 innmeldte avkom.

Siste nytt i Avl Vis flere

Tre satser på Europa-Derby

Tre satser på Europa-Derby

Vainqueur R.P., Gilbert B.R. og Zelov er alle meldt til kvalifisering i Europa-derby.

Dette er grafen som skremmer

Avl:

Dette er grafen som skremmer

Avlsplanen for kaldblods skal revideres. I dag ble innholdet sluppet under høstkonferansen på Sørlandet.

27 hopper på snaue to timer

27 hopper på snaue to timer

Da nyheten om at Ingbest skal til Sverige sprakk, sto ikke telefonen stille hos Frasse Fransson.

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Auksjonsdyringen Thai Targaryan til Aagre

Per Otto Aagre har spesialisert seg på innkjøring og grunntrening av unghester. Nå får han en spennende krabat på stallen.

Ingbest flytter til Sverige

Ingbest flytter til Sverige

Nok en avlshingst er på flyttefot, nå Ingbest, som blir svenske.

Vil ha livstidskvote på kaldblodshingstene

Vil ha livstidskvote på kaldblodshingstene

Seniorrådgiver Siri Furre og spesialrådgiver Tore Kvam ved Norsk hestesenter anbefaler travsporten å innføre et maksantall på hvor mange hopper en kaldblodshingst kan bedekke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...