- Jeg var sikkert på at jeg skulle dø

Eirin Sørmo på sykehuset søndag. 20-årigen er full av kampglød etter det tragiske angrepet for 14 dager siden.

Eirin Sørmo lukket øyene og var sikker på at hun skulle dø, da hingsten Rofstad Odin bet tak i halsen og nakken hennes og kastet henne rundt.

trav365.no
Trav365.no

Publisert:

Sist oppdatert: 29.07.2018 kl 14:06

14 dager etter den fryktelige ulykken på Leangen, er 20-åringen flyttet over på rehabiliteringsenheten til St Olavs hospital i Trondheim. Der har hun så smått begynt den lange harde veien tilbake.

LES OGSÅ: Angrepet av travhest

FØLG OSS PÅ FACEBOOK - ALLTID BEST PÅ TRAVNYHETER!

Men Eirin Sørmo har på ingen måte gitt opp. Hun er klar for å kjempe og trene seg tilbake. Målet er klart. Hun skal ri travritt igjen, og hun skal stå på seremoniplass med vinnerhesten Rofstad Odin. For selv om hingsten har skamfert henne, er kjærligheten til den røde traveren like stor.

- Dette er ikke hans skyld. Han er ikke slik. Det var instinktet hans da han luktet at jeg hadde klappet en annen hingst. Det er jo dyr, og slikt som dette kan skje. Jeg elsker ham fortsatt og skal stå på seremoniplass med ham igjen, sier hun fra sykesengen til trav365.no.

LES OGSÅ: Faren: - Venninnen reddet livet hennes

Kastet rundt
20-åringen husker alt som skjedde den fatale lørdagen. Dagen hun trodde hun skulle dø.

- Jeg sto og ga ham gulrøtter. Plutselig hogg han tak i halsen og nakken min. Han kastet meg rundt. Jeg mistet kontakten med resten av kroppen og kjente kun smerten i halsen. Det var en merkelig følelse å ikke kunne kjenne resten av kroppen sin. Bare se den bli kastet rundt. Jeg hørte min venninne skrike. Så lukket jeg bare øyene. For jeg ville ikke ha med meg slutten. Jeg var sikker på at jeg skulle dø, forteller hun.

Venninnen Olea Villa Furre var heldigvis med Sørmo og fikk dradd henne i sikkerhet. Hun fortalte om den dramatiske hendelsen til trav365.no uken etter angrepet.

- Jeg var sikker på at han skulle drepe henne, sa Furre.

Eirin Sørmo (t.v.) og venninnen Olea Villa Furre som reddet livet hennes da Rofstad Odin angrep. Foto: Privat

Går fremover
14 dager etter angrepet sier Sørmo det går sakte fremover. Hun er forespeilet minst ett års opptrening.

- Jeg sitter litt i en rullestol. Bare å klare det er en voldsom påkjenning for kroppen. Jeg har god følelse i venstre fot, men kan bare røre tærene på høyre. Jeg har heller ikke så mye bevegelse i armene. Alle muskler og bevegelser må kroppen lære på nytt etter dette. Men det skal jeg klare. Jeg skal jo ri igjen, sier 20-åringen bestemt.

Hun forteller at legen sa hun måtte regne med minst ett år med opptrening.

- Da sa Bjørn Garberg, som jeg jobber for, til legen at han ikke kjenner meg. Han sa hun er så sta at det går nok fortere enn som så, ler Sørmo.

Eirin Sørmo og Rofstad Odin. Foto: Leangen Travbane

Mye støtte
I tiden etter ulykken har 20-åringen fått massiv støtte fra venner, kjente og ukjente. Blomster fra Det Norske travselskap og meldinger fra fjern og nær. Det sier hun motiverer til å trene på.

- Denne støtten betyr utrolig mye for meg og får meg til å kjempe på. I travet lærer vi oss til å aldri gi opp. Vi vet det går opp og ned, og den tanken får jeg bruk for nå. Litt motgang, så reiser vi oss igjen og kjemper hardere. Men jeg vil takke alle som har brydd seg om meg. Det betyr utrolig mye for meg, og motiverer meg, sier hun.

Alt kan skje
Eirin Sørmo håper hennes historie kan være en tankevekker for alle som driver med hest. Hun laster ikke hesten på noe vis, og minner på at man har med dyr å gjøre.

- Min historie må være et obs for alle. Det er store dyr vi har med å gjøre og de har sine instinkter. Når hormonene deres tar over kan de bli farlige. Rofstad Odin er egentlig verdens snilleste hest. Men dette viser at alt kan skje med dyr, så jeg håper min historie kan brukes som en vekker i det daglige, sier hun.

Nå tar 20-åringen fatt på veien videre.

- Ja, nå skal det trenes. Dette vil kreve mye av meg, men jeg skal klare det. Jeg skal ri løp igjen og jeg skal stå på seremoniplass med Rofstad Odin.

Rofstad Odin med Eirin Sørmos arbeidsgiver Bjørn Garberg. Foto: hesteguiden.com

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Halve årgangstoppen i samme løp

Halve årgangstoppen i samme løp

Fire av Øystein Tjomslands aller beste kaldblods treåringer skal ut i samme kriteriekvalifisering. Fire går videre.

Slik ble kvalifiseringsløpene

Slik ble kvalifiseringsløpene

Sent søndag kveld var kvalifiseringsløpene til klasseløpene satt opp. Her kan du se hvordan de ble.

Til topps i Frankrike igjen

Til topps i Frankrike igjen

Mathilde Herleiksplass kan legge en ny seier i Frankrike til CV'en etter at hun vant gressløp søndag.

Spille i dag? Les dette først.

Spille i dag? Les dette først.

I samarbeid med landets fremste travtipper, Øivind Grøstad, tilbyr trav365.no nå travtips på telefon. Han byr på godbiter!

Bedring for skadet hest

Bedring for skadet hest

Søndag formiddag er det klart at Ligthning Plays kuttskader ikke går inn til beinet. Nå vil en røntgen-undersøkelse mandag avgjør hva som skjer med hesten.

Krever mer til kaldblodshestene

Krever mer til kaldblodshestene

Neste uke er det landsråd, hvor forbundene i Det Norske Travselskap møter styret i DNT. Der kommer en brannfakkel på bordet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...